Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

planota 1

Gore niso plezalni odri in tekaške steze, gore so in morajo biti balzam za našo dušo in telo, če jih zares ljubimo in spoštujemo. 

 

Dr. Julijus Kugy je napisal: "*Ni potrebno, da v gorah vsakič dosežeš kak vrh, naučiti se moraš tudi, da te premagajo in se skromno zadovoljiš z dosegljivim. Kljub temu boš prinesel domov dovolj radosti!*"

za Planoto

Tine Mihelič je takole napisal ... Klic gora

Gore so mi neizmerno obogatile življenje. Nisem premožen v materialnem smislu, pa vendar se imam za bogatina. V več kot polstoletni gorniški karieri sem si nabral toliko doživetij, da jih ne bi hotel zamenjati za ves denar tega sveta. Kadar mi uspe velika tura, sem po njej bolj srečen kot tisti, ki je na loteriji zadel mercedesa. Moram torej zapisati, da v duhovnem smislu živim od rente, ki sem si jo prislužil v dolgoletnem čaščenju gora. Današnji kult materializma me pušča hladnega in vedno bolj cenim vrednote, ki so bile življenjsko vodilo mojih staršev, vzgojenih v duhu nekega pozabljenega idealizma …


marjetka r

Vodniško-izletniški odsek Planinskega društva Valentin Stanič Kanal, s trenutno dvema vodnikoma Planinske zveze Slovenije, organizira in vodi pohode ter tako vsem, ki radi zahajajo v gore omogoči, da do njih dostopajo na prijeten, predvsem pa varen način in dan preživijo v pozitivni, prijetni družbi …v naravi, obkroženi z raznovrstnim cvetjem, živalmi in s čudovitimi razgledi z gora pa tja do morja … Skozi celo leto vodniško-izletniški odsek organizira pohode različnih zahtevnosti s ciljem, da ima vsakdo možnost spoznati domača in tuja gorstva. Program aktivnosti izvaja z organiziranim in strokovnim pristopom tako, da so pohodi privlačni za čim večje število udeležencev in da vsak  lahko najde nekaj primernega zase. Pohodi potekajo preko celega leta, v kopnih in zimskih razmerah, so eno ali dvodnevni. Delujemo tudi z drugimi odseki znotraj društva, predvsem z Mladinskim odsekom in vodimo v gore tudi otroke.
Vsako leto vodniško-izletniški odsek pripravi program planinskih pohodov za tekoče leto, si pa pridržuje pravico, da pohod odpove, spremeni datum ali smer pohoda v primeru nezadostnega števila udeležencev, zaradi slabega vremena ali drugih objektivnih razlogov. Na zahtevne in zelo zahtevne pohode se lahko podajo samo člani z ustrezno telesno pripravljenostjo in izkušnjami iz visokogorja. Vodnik pohoda ima pravico zavrniti udeleženca pred pohodom, če je le-ta neprimerno pripravljen, opremljen ali je nediscipliniran.

Hodimo na lastno odgovornost!

 Razpis posameznega pohoda je objavljen na naši spletni strani pod izleti in pohodi :
- Izleti in pohodi
- Facebook PD Kanal
- slike oziroma utrinki iz opravljenih pohodov pa pod fotogalerijo

Udeleženci pohoda se morajo na pohod obvezno predhodno prijaviti vodniku pohoda oziroma organizatorju, na pohod pa prinesejo izkaznico s poravnano članarino PZS za tekoče leto, z aktivnim zavarovanjem v primeru nezgode.


Vabimo vas, da se nam pridružite.

 

Aktivni vodniki:

 IME IN PRIIMEK  KATEGORIJA TELEFON E - MAIL
Katja Žagar (načelnica odseka) ABD, Inštruktorica planinske vzgoje PZS (IPV PZS) +38631697642 kzagar66@gmail.com
       
Zvone Lazar A +38631233263 15760231@users.siol.net
       

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.