Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

tabor 12 KalMladinski odsek PD Valentin Stanič Kanal, OŠ Kanal in OŠ Deskle smo 3. in 4. oktobra organizirali planinski mladinski tabor v vasici Kal nad Kanalom, ki leži na jugozahodnem delu Banjške planote, na nadmorski višini okoli 698 m. Vas Kal nad Kanalom je oddaljena 25 km od Nove Gorice in 15 km od Kanala.
Program smo začeli v peterk ob 17.00 z zanimivo skupinsko igro z žogo, s katero smo se spoznavali med seboj. Ob 18.00 uri sta se nam pridružila gorska reševalca iz Tolmina Danilo Pavšič in Davorin Bastjančič. S seboj sta pripeljala svoji psički in skupaj smo preživeli tri zanimive in poučne ure. Z velikim zanimanjem smo prisluhnili opisu opreme, postopkih in načinih reševanja. Navdušeni smo bili nad poslušnostjo psov in prikazom iskanja pogrešane osebe. Težko smo se poslovili, še posebno otroci, ki so jima z veliko radovednostjo postavljali res zanimiva vprašanja. Po večerji je sledilo še predavanje našega markacista PD Valentin Stanič Marinič Žarka, ki je povedal veliko o planinskih poteh, označevanju poti nekoč in danes.
Predavanju je sledila družabna igra tombola, ki jo še vedno radi igramo tudi odrasli. Otroci, ki so bili veseli lepih nagrad, so prijetno utrujeni popadali v svoje spalne vreče.
Jutro nam je prineslo lep, sončen dan. Po zajtrku smo se odpravili na pohod okrog Kala nad Kanalom. Mimo cerkve smo se usmerili levo po cesti in nato desno navkreber, prišli do vasi Okroglo in od tam ponovno desno še na vrh imenovan Ščur. Spustili smo se navzdol in odšli še do cerkvice Sv.Tomaža. Tura je bila ravno prava, ob poti pa so nam družbo delale tudi krave, ovce, konji.., skratka pestro.
Po kosilu smo izdelovali izdelke iz gline. Ob 15.00 smo se ponovno združili v krog in se poslovili z željo po čimprejšnjem ponovnem snidenju.
Vsi smo dobro sodelovali, pohvala reševalcema Danilu Pavšiču in Davorinu Bastjančiču, markacistu Žarku Mariniču, ravnateljici OŠ Kanal Milki Zimic, ki nam je tabor omogočila, našemu predsedniku PD Kanal Valentin Stanič Marijanu Nanutu, ki nam vedno stoji ob strani, nam tabore omogoča in nas podpira, mentoricam planinskih krožkov Tanji, Poloni in Darji, Damjanu Pavšiču iz Kala nad Kanalom, ki mi je bil v veliko pomoč pri urejanju in pripravi poti ter osebju OŠ Kal nad Kanalom in seveda otrokom in njihovim staršem za zaupanje.
Načelnica mladinskega odseka Katja Žagar

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.