Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

Pohod na Lašček je naš vsakoletni društveni pohod, na katerem je še poseben poudarek spominu na naše planince, ki so se ponesrečili v gorah ter osebe, nam zelo ljube, ki so skozi vsa ta leta z društvom dihali, sodelovali in se z nami družili.
Alida Segalla –v Trnovskih gorah, Damijan Nanut – na Batognici, Iztok Stanič – v Zasavskih gorah, Srečko Drekonja – na Sabotinu in Aleš Pavlin – na Krnu.
V lanskem letu nas je kaj kmalu po tradicionalnem pohodu na Lašček, po hudi bolezni zapustil še naš dragi član Vinko Kolmančič, kateri nas je vsako leto zjutraj pričakal z vpisno knjigo, nasul z vici in svojim nalezljivim smehom. Z ženo Rožico sta gostoljubno poskrbela, da je vsebina toplega na žlici segrela naša telesa, pa tudi s čajčkom in njihovimi domačimi dobrotami.
S cmokom v grlu, skrito solzico v očeh in v mislih pri naših preminulih planincih, s katerimi bi zelo radi delili naš dan, pa ga žal ne moremo več , smo začeli… in z večnim vprašanjem na katerega nikdar ne najdemo odgovora …Zakaj?
Šestindvajset planincev, ponovno združenih iz razno raznih planinskih društev smo se iz Cvetreža napotili proti 1071m visokemu Laščku. O snegu niti sledu, tla nastlana z čudovitim rjavo rumenih listjem, kot bi bila jesen, mah živo zelene barve...le po kakšnem letnem času stopamo, trobentice cvetijo, megla okrog nas, malce rosi… mi pa gremo in lepo nam je.
Krog pozitivnosti, razumevanja je sklenjen in to je tisto kar naredi dan prijeten, popoln.
Mimo Bremčeve domačije, na vrh tokrat ne razglednega, meglenega, pa vendar vedno zanimivega in prijetnega Laščka in krožni sestop po delčku poti proti Lokovcu, po gozdni poti skozi zaselek Vrše, Senebik , mimo belega kamna, vzpon do vasi Koren in nazaj do Cvetreža po prostranem travniku.
Sledilo je druženje v prostorih Krajevne skupnosti Kal nad Kanalom, Rožica in Vladimir Kolmančič so skupaj z našimi člani društva poskrbeli, da je bil prihod in zaključek pohoda tudi tokrat takšen kot vedno.

Zapisala Katja Žagar

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.