Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

1.12.2019 je Planinsko društvo Valentin Stanič organiziralo že 22. tradicionalni pohod na Jelenk. Pričetek pohoda pred občino Kanal ob Soči, navodila s strani vodnika pohoda Zvoneta Lazarja kar 60 pohodnikom, potem pa strmo v klanec in na vrh Jelenka. Na Kanalskem vrhu, v prijetni utici, so nas pričakali naši prijazni, vsakoletni soorganizatorji in pravzaprav-ustanovitelji tega pohoda ter nas dodobra ogreli s čajčkom, antigripini in podkrepili našo pohodniško moč in voljo s piškoti, štrudeljčkom...
Midve z Zvonko Polenčič pa sva se pohodu pridružili z otroci planinskega krožka osnovne šole Kanal. Najina odločitev se je pokazala kot dobra praksa, kajti otroci so se neverjetno lepo vklopili z ostalimi planinci.
Vreme je bilo, kot večina krat napovedana, saj vemo kako... mi pa kar optimistično in izbira je bila prava.
Pot na Jelenk je nezahtevna, dolga približno 3 urice počasne hoje, s postanki, torej za vsakega pohodnika. Malo v grič, malo po ravnini, po gozdu, travnikih...čudovito.
Pohodniki so bili vidno zadovoljni, na vrhu Jelenka ni bilo pretiranih razgledov, pa vendar, videli smo tisto kar je bilo za videti...saj tudi v našem življenju ne vidimo daleč in tako je tudi prav,  zato pa je življenje tako zanimivo.

 
Zapisala: Katja Žagar

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.