Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

V nedeljo, 13.10.2019 smo se ob 8,00 zbrali pred planinskim domom pod Ježo, s katerim upravlja planinsko društvo Valentin Stanič Kanal, kjer je sledil pozdrav vsem planincem, ki so si z Alojzem in Zvonetom želeli na tri urni pohod na Očno, Ježo in povratek nazaj k planinskemu domu.
Srečanje planincev je namenjeno predvsem druženju planincev, medsebojnemu klepetu, izmenjavi mnenj, izkušenj in nasvetov, pa tudi takih in drugačnih planinskih zgodb, tudi hudomušnih.
Važna je dobra volja in pozitivna energija, ki nas je cel dan spremljala.
Ob povratku planincev k planinskemu domu je sledila kratka prireditev, kjer je bila zgodba zaokrožena s 40. obletnico delovanja Planinskega društva Valentin Stanič Kanal ter 25. obletnico pohoda Po stopinjah Valentina Staniča.
Zajeli smo zgodovino začetka planinstva v Posočju , začetka delovanja planinskega društva Valentin Stanič Kanal, leta 1979, o eminentni in neponovljivi osebnosti Valentinu Staniču, po kateri planinsko društvo nosi ime, pa tudi o domu pod Ježo, ki je bil v preteklosti obmejna stražnica.
Na harmoniko je prireditev spremljala Iris Saksida, pozdrav z vzpodbudmini besedami sta nam namenila podžupan občine Kanal ob Soči, Marko Bucik in podpredsednik MDO Posočje in predstavnik PZS Gregor Rupnik, obiskal in pozdravil nas je dolgoletni in zelo dejaven vodnik Tolminskega planinskega društva Tolmin Rudi Rauch, člani planinskega društva Brda, PD Nova Gorica, naši sosedje - CAI Val Natisone ter člani drugih društev, zelo smo bili veseli prisotnosti in besed naših bivših predsednikov planinskega društva Jožeta Medveščka in Metoda Tušarja.
Prireditvi je sledil ogled filma, ki smo ga člani planinskega društva in Ivo Saksida skupaj posneli v trajen spomin društvu ob 40. obletnici delovanja Planinskega društva Valentin Stanič Kanal ter ob 25. obletnici pohoda Po stopinjah Valentina Staniča.
Pojedli smo toplo enolončnico in se družili v pozno popoldne.
Srečanje planincev je izpolnilo svoj namen , bili smo zelo zadovoljni udeležbe vsakega posameznika, ki je dan želel preživeti z nami.

Zapisala Katja Žagar

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.