Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

Učenci osnovne šole Kanal in člani mladinskega odseka PD Valentin Stanič Kanal smo se v soboto 15.6.2019 odpravili z vlakom do Bohinjske Bistrice. Z železniške postaje smo jo mahnili proti Orožnovi koči na planini za Liscem. Pot nas je peljala mimo vojaškega pokopališča iz prve svetovne vojne- Rebro,  kjer je označenih 285 grobov. Vojne grozote, otroci seveda tu strmijo, kakšna vprašanja se rojijo po njihovih glavah… si lahko samo mislimo…
Po dobrih dveh urah in pol in prehojeni višinski razliki 808 m smo prispeli do Orožnove koče na planini za Liscem, kjer nas je zelo prijazen oskrbnik koče Franci Beguš pričakal s čajem. Hrana, kot že pravijo, prosto po Prešernu, nekateri svoj paninček, po želji, pa tudi nekaj toplega… za vsakega se je nekaj dobrega našlo. Prijetno vzdušje se je samo še stopnjevalo, bilo nam je resnično lepo... Če so prej utrujeni otroci pojamrali… joj koliko še, kdaj bomo prišli, a je še veliko za hodit, so bili naslednji trenutek ob koči, zadovoljni in ponosni sami nase. 
Letali so okrog koče, stopili smo do žabje mlake, oponašali sovo, pregledali rožice, ki so tako lepo vzcvetele, pogledovali smo na Lisec, proti Črni prsti, Črni gori…odprl se nam je izvrsten pogled na Triglav in gore okoli njega. Prav ta pobočja pod Črno prstjo in Liscem so znana po bogatem gorskem rastju z urejeno botanično potjo.
Preden smo odšli nas je Franci postregel še z njegovim najboljšim štrudljem na svetu. Drobtinic na krožniku nisem zasledila.
Morali smo nazaj domov, vendar po mojem občutku, otroci ne bi šli, jaz pa tudi ne. Na moje vprašanje, če bi tu prespali, je sledil pozitiven vrisk. Še se bomo vrnili…

 
Zapisala Katja Žagar

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.