Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal

Kljub današnjemu ne najbolj idelanemu vremenu smo izpeljali pohod na 1071 m visok Lašček. Ta pohod je že tradicionalen in je posvečen spominu na naše planince, ki so preminuli v gorah.
Kljub megli in ne najboljši vremenski napovedi se nas je v Cvetrežu zbralo 40 planincev. Članom našega društva so se pridružili tudi planinci iz PD Ajdovščina, društva Gora, CAI Val Natisone, SPD Trst in še nekaj drugih pohodnikov. Na vrhu je sicer pihalo, a oblakov ni prepodilo. Mi smo se seveda znašli, na tabli na vrhu Laščka smo pogledali, kje je kaj in z našo bujno fantazijo priklicali pred oči vse te lepote okrog nas.
Iz vrha Laščka smo se vračali skozi Lokovec nazaj na izhodišče. Namesto sonca in lepih razgledov je za dobro razpoloženje skrbel Matija iz CAI Val Natisone, ki nas je vse presenetil z repertoarjem slovenskih pesmi. Na domačiji Rožice in Vinkota Kolmančič nas je čakala odlična jota, ocvirki, »mulce« in pecivo.

Še en krasen dan je za nami, ki ponovno potrjuje, da nam je poleg hoje pomembno tudi druženje....

O društvu

Planinsko društvo
Valentin Stanič Kanal
Gradnikova 3
PP 29
5213 Kanal
pdVS.Kanal@gmail.com

TRR: SI 560475 0000 0616486
Davčna št: 57801908

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.